Studiezaal


Kan ik zonder afspraak langskomen bij de studiezaal?

U hoeft geen afspraak te maken om onze studiezaal te bezoeken. Omdat wij voorlopig maar maximaal 3 bezoekers tegelijk kunnen ontvangen, raden wij u dit echter wel aan. Wij kunnen dan ook alvast eventueel aangevraagde stukken voor u klaarleggen.


Moet ik een mondkapje dragen op de studiezaal?

Per 26 juni 2021 is het dragen van een mondkapje in de publieke binnenruimte niet meer verplicht.


Wat zijn de openingstijden van de studiezaal?

De studiezaal is geopend op de dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur.


Kan ik in de studiezaal van Het Flevolands Archief ook dienstverlening vragen voor de collectie van Batavialand?

Wij leveren geen dienstverlening voor Batavialand. Voor meer informatie over de dienstverlening van Batavialand kunt u contact opnemen met info@batavialand.


Archief


Hoe vraag ik een archiefstuk aan?

Dit kan per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. In deze mail kunt u de stukken noemen die u van een bepaald archief wilt inzien. U kunt dan ook doorgeven wanneer u wilt langskomen. De studiezaalmedewerker neemt uw aanvraag dan in behandeling. Ook is het mogelijk om op de studiezaal zelf stukken aan te vragen. Wendt u zich daarvoor tot de studiezaalmedewerker aan de balie, deze zal u dan verder op weg helpen.


Het archiefstuk dat ik in wil zien is niet of beperkt openbaar

Rekening houdend met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) moet ook Het Flevolands Archief nog voorzichtiger omspringen met het ter inzage geven van archiefstukken die jonger zijn dan 110 jaar. Wanneer een archiefstuk niet openbaar is, kunt u een toestemmingsformulier invullen. U kunt dit per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. bij ons aanvragen. Onze archivaris zal naar aanleiding van uw motivatie en onderzoeksvraag bepalen of u toegang mag krijgen tot deze stukken.


Mag ik foto's maken van archiefstukken?

Van archiefstukken die openbaar zijn, mogen foto's gemaakt worden. Het is hierbij niet toegestaan om flitslicht te gebruiken. Niet openbare archiefstukken mogen niet gefotografeerd worden.


Ik wil graag foto's komen bekijken.

Onze foto's zijn via onze website te zien: beeldbank. Foto's die niet digitaal zijn, of waar Het Flevolands Archief de rechten niet op heeft, kunt u in de studiezaal komen bekijken.


Hoe kan ik foto's of films bestellen?

Dit kan per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U krijgt dan een bestelformulier dat u ingevuld kunt retourneren. Wij sturen u een scan van de door u gevraagde foto of film. Een foto of film bestellen kan alleen als Het Flevolands Archief de rechten op betreffend stuk heeft, of wanneer u van de rechthebbende zwart op wit toestemming hebt voor gebruik. U kunt deze toestemming per mail naar ons doorsturen.

Het kan gebeuren dat een hoge resolutiescan nog niet aanwezig is. In dit geval moeten wij de foto scannen, dit kost € 6,34 per scan. Het is niet mogelijk om analoge films voor u te digitaliseren.

Wij sturen grote bestanden per Wetransfer, een eventuele factuur wordt door ons apart per post of e-mail aan u verzonden.


Ik wil een archief of boeken schenken.

Wij vinden het fijn als u aan ons denkt wanneer u een archief of boeken wilt schenken. U kunt hiervoor een afspraak maken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Onze archivaris neemt dan contact met u op en zal u verdere informatie geven over de procedure.


 

Bereikbaarheid


Ik wil met het openbaar vervoer naar jullie toe.

Vanaf station Lelystad Centrum kunt u buslijn 3 of 13 richting Batavia Stad nemen. U stapt uit bij halte Batavia Stad.


Ik kom met de auto, waar kan ik parkeren?

U kunt parkeren in de VOC-garage of op het parkeerterrein van Batavia Stad. Voor beide locaties geldt betaald parkeren. Stel uw navigatiesysteem in op VOC-garage.