Studiezaal


Kan ik zonder afspraak langskomen bij de studiezaal?

U hoeft geen afspraak te maken om de studiezaal te bezoeken. In veel gevallen is dit wel makkelijker, omdat de medewerkers van het archief eventuele stukken die u wilt inzien alvast klaar kunnen leggen. Kijk voor meer informatie over een bezoek aan de studiezaal op studiezaal.


Wat zijn de openingstijden van de studiezaal?

U kunt de studiezaal bezoeken van dinsdag tot en met donderdag tussen 13.00 en 17.00 uur. Kijk voor aanvullende informatie op onze nieuwspagina

 


Kan ik in de studiezaal van Het Flevolands Archief ook dienstverlening vragen voor de collectie van Batavialand?

Wij doen geen dienstverlening voor Batavialand. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


 

Archief


Hoe vraag ik een archiefstuk aan?

Dit kan per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. In deze mail kunt u de stukken noemen die u van een bepaald archief wilt inzien. U kunt dan ook doorgeven wanneer u wilt langskomen. De studiezaalmedewerker neemt uw aanvraag dan in behandeling. Ook is het mogelijk om op de studiezaal zelf stukken aan te vragen. Wendt u zich daarvoor tot de studiezaalmedewerker aan de balie, deze zal u dan verder op weg helpen.


Mag ik foto's maken van archiefstukken?

Van archiefstukken die openbaar zijn, mogen foto's gemaakt worden. Het is hierbij niet toegestaan om flitslicht te gebruiken. Niet openbare archiefstukken mogen niet gefotografeerd worden.


Ik wil graag foto's komen bekijken.

Onze foto's zijn via onze website te zien: beeldbank. Foto's die niet digitaal zijn, of waar Het Flevolands Archief de rechten niet op heeft, kunt u in de studiezaal komen bekijken.


Hoe kan ik foto's of films bestellen?

Dit kan per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U krijgt dan een bestelformulier dat u ingevuld kunt retourneren. Wij sturen u een scan van de door u gevraagde foto of film. Een foto of film bestellen kan alleen als Het Flevolands Archief de rechten op betreffend stuk heeft, of wanneer u van de rechthebbende zwart op wit toestemming hebt voor gebruik. U kunt deze toestemming per mail naar ons doorsturen.

Het kan gebeuren dat een hoge resolutiescan nog niet aanwezig is. In dit geval moeten wij de foto scannen, dit kost € 6,34 per scan. Helaas is het niet mogelijk om niet gedigitaliseerde films voor u te scannen.

Wij sturen grote bestanden per Wetransfer, een eventuele factuur wordt door ons apart per post aan u verzonden.


 

Bereikbaarheid


Ik wil met het openbaar vervoer naar jullie toe.

Vanaf station Lelystad Centrum kunt u buslijn 3 in richting Batavia Stad nemen. U stapt uit bij halte Batavia Stad.


Ik kom met de auto, waar kan ik parkeren?

U kunt parkeren in de VOC-garage of op het parkeerterrein van Batavia Stad. Voor beide locaties geldt betaald parkeren. Stel uw navigatiesysteem in op VOC-garage.