Uw zoekacties: Zwembad Overboord Dronten

0945 Zwembad Overboord Dronten

beacon
 
 
Inleiding
De inventaris van dit archief is fragmentarisch te noemen. Het bevat stukken uit de periode 1979-1980, toen er plannen ontstonden en werden gevormd om in Dronten een overdekt zwembad te bouwen. Een openluchtbad was er toen al.
Vervolgens werden er vanaf 1985-1986 plannen gemaakt tot uitbreiding en vooral modernisering van het overdekte zwembad.
Aanvankelijk werden bouw en exploitatie ondergebracht in een BV Zwembad Overboord BV en een Stichting, Stichting Administratiekantoor Zwembad Overboord.
Ook werd er een Stichting Actie-comité opgericht met als doel o.a. de oprichting van besloten vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid met betrekking tot de bouw en exploitatie van een overdekt zwembad in Dronten. De bedoeling was allerlei acties te organiseren om kapitaal te genereren. De Stichting organiseerde een grote publieksactie waarbij het mogelijk was een gift te storten of een aandeel te kopen als bijdrage aan het tot stand komen van een overdekt zwembad in Dronten. In het archief zijn enkele naamloze, voornamelijk negatieve reacties opgenomen.
Verder werd nog opgericht de Vereniging Vrienden overdekt zwembad Dronten. Deze vereniging had als doel het voeren van acties om te komen tot de stichting van recreatieve voorzieningen en speciaal de bouw van overdekte zwembaden in de gemeente Dronten.
De correspondentie is in het archief gesplitst in financiële - en technische correspondentie. De technische heeft betrekking op zowel de bouwtechnische aspecten van bouw en uitbreiding als correspondentie met betrekking tot herstel van beschadigingen aan het zwembad. Ook zijn bijgevoegd verzoeken tot het uitbrengen van een offerte en de ingediende offertes. Foto’s van beschadigingen aan de tegels van het bad zijn bijgevoegd evenals een foto van een, bij de uitbreiding van het bad, geplande aanschaf van een waterglijbaan.

Kenmerken

Datering:
1979-1991
Auteur:
Binnerts, A.
Categorie:
Gevonden archiefstukken
Uw zoekterm komt voor in de titel en/of de kenmerken van deze archieftoegang.