Uw zoekacties: Mechanisatiebedrijf Weevers te Marknesse
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Geschiedenis van de archiefvormer
Mechanisatiebedrijf Weevers te Marknesse bestond op 1 januari 2009 zestig jaar. Ter gelegenheid hiervan is er een jubileumboek verschenen getiteld Weevers Marknesse 60 jaar. *  In dit jubileumboek is de geschiedenis van het mechanisatiebedrijf Weevers uitvoerig beschreven.
Geschiedenis van het archief
Het archief van het Mechanisatiebedrijf Weevers is gevormd door de familie Weevers die handelde onder de naam Mechanisatiebedrijf. Het archief heeft altijd berust in het kantoor en het woonhuis van de familie te Marknesse.
Na ondertekening van de overeenkomst van schenking van het archief tussen dhr. A. Weevers en de rijksarchivaris in de provincie Flevoland, drs. K.A.M. Engbers MA, is het archief verhuist naar de rijksarchiefbewaarplaats in de provincie Flevoland ter bewerking van het archief.
Verantwoording van de inventarisatie
Omvang en periode
Ordening
Selectie ter vernietiging
0026 Mechanisatiebedrijf Weevers te Marknesse
Verantwoording van de inventarisatie
Selectie ter vernietiging
De bewerking van het archief is uitgevoerd door een vrijwilliger van het Erfgoedcentrum Nieuw Land, zijnde mevr. T. Visser. De controle van de bewerking en de eindredactie van de toegang is uitgevoerd door de rijksarchivaris in de provincie Flevoland, drs. K.A.M. Engbers MA.
De selectie ter vernietiging is uitgevoerd naar analogie van de gemeentelijke selectie-instrumenten, zijnde de ‘Lijst van voor vernietiging in aanmerking komende stukken in gemeentearchieven’ *  of de 'Selectielijst voor archiefbescheiden van gemeentelijke en intergemeentelijke organen opgemaakt of ontvangen vanaf 1 januari 1996 Actualisatie’. * 
De omvang van de archiefbescheiden die voor vernietiging in aanmerking komen is 85 m. Het vernietigingspercentage komt daarmee uit op 85 % van de omvang vóór aanvang van de bewerking.
Materiële verzorging
Openbaarheid
Citeerwijze
Kenmerken
Datering:
1930-2009
Omvang in m.:
2,75
Auteur toegang:
N.N.
Openbaarheid:
Onbekend
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS