Uw zoekacties: Mechanisatiebedrijf Weevers te Marknesse
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Geschiedenis van de archiefvormer
Mechanisatiebedrijf Weevers te Marknesse bestond op 1 januari 2009 zestig jaar. Ter gelegenheid hiervan is er een jubileumboek verschenen getiteld Weevers Marknesse 60 jaar. *  In dit jubileumboek is de geschiedenis van het mechanisatiebedrijf Weevers uitvoerig beschreven.
Geschiedenis van het archief
Het archief van het Mechanisatiebedrijf Weevers is gevormd door de familie Weevers die handelde onder de naam Mechanisatiebedrijf. Het archief heeft altijd berust in het kantoor en het woonhuis van de familie te Marknesse.
Na ondertekening van de overeenkomst van schenking van het archief tussen dhr. A. Weevers en de rijksarchivaris in de provincie Flevoland, drs. K.A.M. Engbers MA, is het archief verhuist naar de rijksarchiefbewaarplaats in de provincie Flevoland ter bewerking van het archief.
Verantwoording van de inventarisatie
Omvang en periode
0026 Mechanisatiebedrijf Weevers te Marknesse
Verantwoording van de inventarisatie
Omvang en periode
De periode van het archief omvat de periode 1930 tot en met 2009.
De omvang van het archief vóór aanvang van de bewerking was ca. 100 m. (ca. 4 pallets aan archiefbescheiden). De omvang van de archiefbescheiden die voor blijvende bewaring in aanmerking komen omvat 2,75 m. (21 archiefdozen nr. 169 en 2 archiefdozen nr. 183).
De bewerking van het archief is te verdelen in twee gedeelten. In het najaar van 2014 is het archief grof geschoond door grotendeels alle financiële archiefbescheiden (onder andere de hulpboekhouding, bankafschriften, facturen etc.) te verwijderen en te vernietigen. De tweede fase van de bewerking heeft plaats gevonden in de periode september 2015 tot en met maart 2016.
Het archief is qua omvang vooral een bedrijfsarchief met de daarbij horende stukken als grootboeken, kasboeken en correspondentie met klanten en leveranciers. En uiteraard die van de expansie: de uitbreiding van het bedrijf middels verbouwing en aankoop van collega-bedrijf. Daarnaast toont dit archief het verleden van het bedrijf als smederij: de werkplaatsboeken, de naar roet en vet ruikende kleine notitieboekjes van de monteurs, de reparatieschriftjes.
Ordening
Selectie ter vernietiging
Materiële verzorging
Openbaarheid
Citeerwijze
Kenmerken
Datering:
1930-2009
Omvang in m.:
2,75
Auteur toegang:
N.N.
Openbaarheid:
Onbekend
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS