08 december 2020

Gisteren ontvingen wij de Inspiratieprijs 2020 van vrijwilligersorganisatie LelystadDoet. Vanwege Corona konden, of wilden, met name veel ouderen geen vrijwilligerswerk meer doen. Zij kozen dan ook om te stoppen met vrijwilligerswerk. Door actief vrijwilligers te betrekken bij het Vele Handenproject Dijken van Polders, houdt Het Flevolands Archief vrijwilligers actief betrokken bij de organisatie.

LelystadDoet geeft de prijs aan HFA omdat:  “Het Flevolands Archief is gaan omdenken in mogelijkheden na de onmogelijkheden die zijn ontstaan door Corona. Ondanks dat het hierbij gaat om een digitale bezigheid, zet het archief ook in op het teamgevoel. Het mooie van dit project is dat ouderen kunnen helpen met het geven van informatie bij de vele foto’s die het archief rijk is. Zij kunnen dit dus doen vanuit hun eigen veilige omgeving. Zij leveren hierbij een grote bijdrage aan ons collectieve geheugen!”

Wij zijn trots dat wij deze prijs mochten ontvangen en wij zijn ook trots op onze vrijwilligers. Zij zijn ook in deze tijd nog druk bezig om onze collectie voor iedereen toegankelijk te maken.