08 november 2018

Projectmanager Pilots e-Depot (20 uur p.w.)

Wie zijn wij?

Het Flevolands Archief bewaart het geheugen van de provincie Flevoland in archieven en verschillende collecties met tekeningen, foto’s, kranten, boeken en archieven over de geschiedenis van Flevoland. Sinds de oprichting is een spannende tijd aangebroken waarin we allerlei mooie nieuwe projecten kunnen aangaan en op innovatieve wijze met archief en publiek kunnen gaan werken.

Zo gaan we met de aansluiting op de landelijke digitale infrastructuur voor duurzaam digitaal archiefbeheer aan de slag: het e-Depot en het bijbehorende Collectie Beheer Systeem (CBS). Ook staat de ontwikkeling van een nieuwe website op de rol, waarbij we de bezoeker een virtuele studiezaal willen bieden. Bij al deze projecten werken we nauw samen met Het Utrechts Archief. We houden op grond van de Archiefwet 1995 toezicht op de kwaliteit van het (digitaal) informatiebeheer bij diverse overheidsorganen. Dit zijn het Rijk, de Provincie Flevoland, de gemeenten Dronten, Lelystad, Urk, Zeewolde en het waterschap Zuiderzeeland. Het archief verzamelt ook particuliere archieven.

Wie ben jij?

Je bent de spin in het web, degene die met helicopterview alles rondom het pilottraject e-Depot in de gaten houdt en de lijnen hiervoor uitzet. Je bent een kei in het behalen van projectdoelstellingen door het plannen en evalueren van activiteiten. Je hebt al ervaring met het goed inplannen van de juiste resources (personeel), het managen van verwachtingen bij hoger management, partners en project uitvoerders en bent bekend met het bijhouden en beoordelen van de resultaten van werkzaamheden.

Werkzaamheden:

Als projectmanager ben je degene die met de overheden het traject aansluiting/ pilots gaat voorbereiden en sturen. Dit doe jij in nauwe samenwerking met de archivaris en team e-Depot. Je zoekt het gesprek met de overheden en doet de eerste verkenning voor de aansluiting en bent het eerste aanspreekpunt voor onze zorgdragers tijdens de pilots.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Voorbereiden en begeleiden van pilots en het uitvoeren van quickscans als verkenning van de aansluiting op het e-Depot
 • Onderhouden contacten met belanghebbenden
 • Frequenteren netwerkbijeenkomsten
 • Ontwikkelen en organiseren workshops
 • Geven presentaties
 • Evalueren projectmanagement
 • Opstellen tussenrapportages/ eindverslagen 

Profiel:

 • HBO/Academisch werk- en denkniveau
 • Ruime, aantoonbare (technische) kennis en ervaring op het gebied van informatiebeheer bij overheden en digitale duurzaamheid
 • Kennis van projectmanagement/ Prince2
 • Gevoel voor ambtelijke en bestuurlijke verhoudingen
 • Ambitie en voorliefde voor innovatie en kennisdeling
 • Communicatief en gericht op samenwerken
 • Slagvaardig en stressbestendig
 • Systematisch en resultaatgericht
 • Overtuigend

Wat bieden wij?

 • een tijdelijke detachering voor de duur van het project (1,5 jaar)
 • afhankelijk van opleiding en ervaring vindt aanstelling plaats in salarisschaal 10, rechtpositie Rijkoverheid voor 20 uur per week (maximaal €4229,30 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek)
 • werken in een gezellig team 

Sollicitatie en inlichtingen:

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de locatiemanager, Marloes van der Sommen, tel: 0320 820 427 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Je sollicitatie kun je voor 23 november a.s. per e-mail richten aan Anne-Marie van Vliet, HR adviseur: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Planning van de gesprekken

De eerste gesprekken zijn gepland op dinsdagmiddag 4 december.

 

 

 

Wij hebben momenteel twee vrijwilligersvactures


 

Het Flevolands Archief bewaart het geheugen van de provincie Flevoland in archieven en verschillende collecties. In Het Flevolands Archief vindt u tekeningen, foto’s, kranten, boeken en archieven over de geschiedenis van Flevoland. We zijn een samenwerkingspartner voor diverse overheidsorganen. Dit zijn het Rijk, de Provincie Flevoland, de gemeenten Dronten, Lelystad, Urk, Zeewolde en het waterschap Zuiderzeeland. Het archief verzamelt ook particuliere archieven. Het Flevolands Archief maakt de geschiedenis van Flevoland voor iedereen toegankelijk  en verspreidt en verbindt met passie het gemaakte land dat Flevoland is .

Sinds de oprichting is een spannende tijd aangebroken waarin we allerlei mooie nieuwe projecten kunnen aangaan en op innovatieve wijze met archief en publiek kunnen gaan werken. Hierbij werken we graag samen met vrijwilligers en biedt vrijwilligers een nuttige tijdsbesteding, sociale contacten en een mogelijkheid tot het ontwikkelen van eigen kwaliteiten en talenten. Vrijwilligers ontmoeten elkaar, profiteren van elkaars kennis en werken samen aan projecten binnen het archief.

Assistent binnen het project ‘inventariseren en plaatsen kranten’ op Het Flevolands Archief (HFA)

 

Functie: assistent binnen het project ‘inventariseren en plaatsen kranten’ op Het Flevolands Archief (HFA) 

Doel functie: aangeleverde en verhuisde krantenarchieven een vaste plaats in de collectie geven

Werkzaamheden: hand- en spandiensten verlenen bij het verplaatsen, inventariseren, registreren, aanvullen, beschrijven en plaatsen van kranten in het depot van het archief. De vrijwilliger moet fysiek in staat zijn de ingebonden kranten te verplaatsen. Daarnaast moet je nauwkeurig kunnen werken en vinden we het fijn als je het leuk vindt om je te verdiepen in de geschiedenis van Flevoland.

(Werkzaamheden kunnen worden uitgebreid/aangepast op basis van het niveau van de vrijwilliger.)

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met vrijwilligersbegeleider Caroline Hoek, bereikbaar onder telefoonnummer 06 39333790 of via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


Assistent binnen het project ‘digitalisering kaartmateriaal’ op Het Flevolands Archief (HFA) 

Functie: assistent binnen het project ‘digitalisering kaartmateriaal’ op Het Flevolands Archief (HFA) 

Doel functie: analoge kaarten digitaal beschikbaar stellen aan het publiek

Werkzaamheden: hand- en spandiensten verlenen bij bijeenzoeken van het benodigde kaartmateriaal en de logistiek rondom de digitalisering. De vrijwilliger moet fysiek in staat zijn de kaarten te verplaatsen. Daarnaast moet je nauwkeurig kunnen werken en vinden we het fijn als je het leuk vindt om je te verdiepen in de geschiedenis van Flevoland.

(Werkzaamheden kunnen worden uitgebreid/aangepast op basis van het niveau van de vrijwilliger.)

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met vrijwilligersbegeleider Caroline Hoek, bereikbaar onder telefoonnummer 06 39333790 of via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.