09 oktober 2018

Wij hebben momenteel twee vrijwilligersvactures


 

Het Flevolands Archief bewaart het geheugen van de provincie Flevoland in archieven en verschillende collecties. In Het Flevolands Archief vindt u tekeningen, foto’s, kranten, boeken en archieven over de geschiedenis van Flevoland. We zijn een samenwerkingspartner voor diverse overheidsorganen. Dit zijn het Rijk, de Provincie Flevoland, de gemeenten Dronten, Lelystad, Urk, Zeewolde en het waterschap Zuiderzeeland. Het archief verzamelt ook particuliere archieven. Het Flevolands Archief maakt de geschiedenis van Flevoland voor iedereen toegankelijk  en verspreidt en verbindt met passie het gemaakte land dat Flevoland is .

Sinds de oprichting is een spannende tijd aangebroken waarin we allerlei mooie nieuwe projecten kunnen aangaan en op innovatieve wijze met archief en publiek kunnen gaan werken. Hierbij werken we graag samen met vrijwilligers en biedt vrijwilligers een nuttige tijdsbesteding, sociale contacten en een mogelijkheid tot het ontwikkelen van eigen kwaliteiten en talenten. Vrijwilligers ontmoeten elkaar, profiteren van elkaars kennis en werken samen aan projecten binnen het archief.

Assistent binnen het project ‘inventariseren en plaatsen kranten’ op Het Flevolands Archief (HFA)

 

Functie: assistent binnen het project ‘inventariseren en plaatsen kranten’ op Het Flevolands Archief (HFA) 

Doel functie: aangeleverde en verhuisde krantenarchieven een vaste plaats in de collectie geven

Werkzaamheden: hand- en spandiensten verlenen bij het verplaatsen, inventariseren, registreren, aanvullen, beschrijven en plaatsen van kranten in het depot van het archief. De vrijwilliger moet fysiek in staat zijn de ingebonden kranten te verplaatsen. Daarnaast moet je nauwkeurig kunnen werken en vinden we het fijn als je het leuk vindt om je te verdiepen in de geschiedenis van Flevoland.

(Werkzaamheden kunnen worden uitgebreid/aangepast op basis van het niveau van de vrijwilliger.)

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met vrijwilligersbegeleider Caroline Hoek, bereikbaar onder telefoonnummer 06 39333790 of via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


Assistent binnen het project ‘digitalisering kaartmateriaal’ op Het Flevolands Archief (HFA) 

Functie: assistent binnen het project ‘digitalisering kaartmateriaal’ op Het Flevolands Archief (HFA) 

Doel functie: analoge kaarten digitaal beschikbaar stellen aan het publiek

Werkzaamheden: hand- en spandiensten verlenen bij bijeenzoeken van het benodigde kaartmateriaal en de logistiek rondom de digitalisering. De vrijwilliger moet fysiek in staat zijn de kaarten te verplaatsen. Daarnaast moet je nauwkeurig kunnen werken en vinden we het fijn als je het leuk vindt om je te verdiepen in de geschiedenis van Flevoland.

(Werkzaamheden kunnen worden uitgebreid/aangepast op basis van het niveau van de vrijwilliger.)

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met vrijwilligersbegeleider Caroline Hoek, bereikbaar onder telefoonnummer 06 39333790 of via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.